Τρίτη 24 Μαΐου 2011

FT: Ευρωπαϊκές πιέσεις για ανεξάρτητη εποπτική αρχή αποκρατικοποιήσεων

Οι ευρωπαίοι εταίροι εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν ως όρο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του πακέτου στήριξης, την δημιουργία μιας ανεξάρτητης διεθνούς αρχής που θα επιβλέψει την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, μεταδίδουν οι Financial Times

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η ΕΕ έχει απογοητευθεί από την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αλλά και από την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν δείχνει την αμέριστη υποστήριξη της. 


"Το κράτος δεν λειτουργεί", δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την πρόταση για δημιουργία διεθνούς εποπτικής επιτροπής προωθεί κυρίως η Ολλανδία, γράφουν οι Financial Times. Σημειώνουν μάλιστα, ότι ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ έθεσε ευθαίως το ζήτημα την περασμένη εβδομάδα στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Ο κ. Γιάγκερ-σύμφωνα με το δημοσίευμα- απέρριψε τις ενστάσεις που ακούστηκαν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό στην Ελλάδα, λέγωντας "ότι δεν είναι καιρός πια για τέτοιου είδους ευαισθησίες".

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι και η Γερμανία υποστηρίζει την πρωτοβουλία των Ολλανδών, αλλά δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν, την άποψη της καθώς δεν θέλει να ανταγωνισθεί την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου